Tuesday, August 28, 2012

Οι αληταράδες πολιτικοί έβαλαν τους μετανάστες μέσα στο κέντρο της Κορίνθου!Να δούμε τώρα πως θα το μαζέψουν!

Θα φύγουν οι μετανάστες από το στρατόπεδο της Κορίνθου;
Σήμερα στο ethnos.gr αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην απόφασή του να μετατρέψει ανενεργά στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης μεταναστών προχωρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των τοπικών παραγόντων, οι επιτελείς του υπουργείου υποστηρίζουν τη συνέχιση των αστυνομικών επιχειρήσεων του «Ξένιου Δία», καθώς και την άμεση λειτουργία 8-10 κέντρων, όπου θα κρατηθούν οι αλλοδαποί που θα συλληφθούν επειδή δεν διαθέτουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Οι επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον θα είναι όπως αυτή της Κορίνθου. Παρά τις επεισοδιακές συγκεντρώσεις και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι ο απολογισμός είναι θετικός. Οπως λένε, οι αστυνομικές επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν κρυφές ώστε να είναι αποτελεσματικές, ενώ τονίζουν ότι με τις αιφνιδιαστικές κινήσεις οι αντιδράσεις των ακραίων στοιχείων ελαχιστοποιούνται και τα κέντρα τελικά λειτουργούν.
Τα 8-10 κέντρα κράτησης θα λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες, σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Προτεραιότητα έχει η μετεγκατάσταση των μεταναστών που κρατούνται στις σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, προκειμένου οι σχολές να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, και από το στρατόπεδο του 6ου Τάγματος Πεζικού στην Κόρινθο θα μεταφερθούν οι μετανάστες «σε άλλο κέντρο, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, μία από τις οποίες είναι η χωροθέτηση εκτός του αστικού ιστού».
Τον σχεδιασμό του Νίκου Δένδια και των αρμόδιων υπηρεσιών ευνοεί η θετική στάση των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης έχουν εκφραστεί θετικά για τη δημιουργία κέντρων κράτησης στα όρια των δήμων τους. Στην Αθήνα δεν έχει αποφασιστεί αν αυτό θα είναι το άδειο στρατόπεδο του Ρουφ, στην Πέτρου Ράλλη, ή ένα παλιό στρατόπεδο του Π.Ν. στον Βοτανικό. Στη Θεσσαλονίκη, η ακριβής θέση του κέντρου αναζητείται…
Την ίδια στιγμή, οι δράσεις στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνεχίζονται. Την Κυριακή, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν 167 αλλοδαποί. Από αυτούς συνελήφθησαν οι 9, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην Ελλάδα…»



Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment