Thursday, August 30, 2012

ΗΠΑ: Βελτιωμένη η ανάπτυξη β’ τριμήνου, στο +1,7%


Μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις ήταν το β' τρίμηνο η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, καθώς όπως δείχνουν τα επίσημα... σημερινά στοιχεία το ΑΕΠ επεκτάθηκε κατά 1,7%, ετησίως, αντί για το 1,5% των αρχικών εκτιμήσεων.

Ωστόσο, το ποσοστό αυτό αποτελεί επιβράδυνση, συγκριτικά με το 2% του α' τριμήνου του 2012.

Οι καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας αποδίδονται κυρίως στις υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες και στις χαμηλότερες εισαγωγές, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι 1,5% που είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν μόλις 2,9% έναντι αρχικής εκτίμησης για 6%.

Την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή προϋπολογισμού του Κογκρέσου προειδοποίησε ότι η αύξηση των φόρων και οι περικοπές δαπανών ενδέχεται να προκαλέσουν επιβράδυνση της οικονομίας το 2013.

Πάντως, οι αγορές και οι οικονομικοί παράγοντες βρίσκονται εν αναμονή της ομιλίας τους κεντρικού τραπεζίτη, Μπεν Μπερνάνκι, στην ετήσια σύνοδο των κεντρικών τραπεζικών στο Τζάκσον Χόουλ, στο τέλος της εβδομάδας, κατά την οποία θα αναφερθεί στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και στις προθέσεις της Fed.
kathimerini



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment