Sunday, July 29, 2012

Σώθηκε ο 80χρονος... Larry

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν "Lucky Larry" και σίγουρα έχουν λόγο!

Ο υπερήλικας αστακός είχε ζήσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους αλλά και την προσελήνωση...

Όταν ψαράδικο τον έπιασε στα δίχτυα του, η τύχη του οστρακοειδούς ήταν να γίνει δείπνο στο πιάτο κάποιου καλοφαγά. Ωστόσο, λόγω του μεγέθους του κυρίως αλλά και της ηλικίας του - που υπολογίζεται τόσο από το μέγεθός του όσο και από τις φορές που έχει αλλάξει κέλυφος- ο 80χρονος... αστακός αποτέλεσε διασημότητα και οι ντόπιοι προσέρχονταν στο εστιατόρια για να τον θαυμάσουν από κοντά.

Αν και το μέλλον του θεωρείτο σύντομο και... καυτό, ο Don MacKenzie από το Κονέκτικατ αποφάσισε να αναλάβει δράση. Πήγε στο εστιατόριο κι αφού κατέβαλε μεγάλο - και άγνωστο - χρηματικό ποσό στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, αγόρασε τον αστακό. "Πρέπει να περάσουν επτά χρόνια για να γίνει αρκετά μεγάλος ένας αστακός ώστε κάποιος να τον κρατήσει. Ήταν κρίμα για έναν αστακό που κατάφερε να γλιτώσει από παγίδες, δίχτυα, περιπέτειες να καταλήξει σ' ένα πιάτο αλειμμένος με βούτυρο", ανέφερε ο άνδρας.

Αμέσως μετά την αγορά, ο MacKenzie, που είναι ιδιοκτήτης εταιρείας σκαφών, πήρε τον "Lucky Larry" και την περασμένη Τρίτη, αφού τον μετέφερε με το σκάφος του στα ανοικτά, τον έριξε πίσω στη θάλασσα του Λονγκ Άιλαντ και σε μυστική τοποθεσία. Όπως ανέφερε θα είναι δύσκολο για τους ψαράδες να τον ξαναπιάσουν κι αν και δεν αποκάλυψε το ποσό που δαπάνησε για να τον αγοράσει, είπε "είναι ο πιο ακριβός αστακός που δεν έφαγα ποτέ!".



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment