Thursday, August 29, 2013

Δείτε σε βίντεο τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία..

Συρία: «Η Δύση όπλισε με χημικά τους τρομοκράτες»..






Ευθείες βολές εναντίον της διεθνούς κοινότητας εξαπολύει η συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της χώρας, «οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία βοήθησαν τους αντάρτες να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα».

«Το πιο επικίνδυνο είναι ότι Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία ενθαρρύνουν και υιοθετούν τις θέσεις των τρομοκρατών», δήλωσε ο Φάιζαλ Μοκντάντ, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές, στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου διαμένει η αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Το ακόμα πιο επικίνδυνο είναι ότι αυτοί οι τρομοκράτες σύντομα θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα εναντίον των λαών της Ευρώπης» προειδοποίησε.

Ηθικό .. ακμαιότατο στη Δαμασκό



Στους δρόμους της Δαμασκού η ζωή συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς.

Το ηθικό των πολιτών, που στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, παραμένει υψηλό.

Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν πτοούνται από τις απειλές της διεθνούς κοινότητας για στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία .

«Αν μας χτυπήσουν, πράγμα που απεύχομαι, εγώ θα παραμείνω στο πλευρό της οικογένειάς μου. Με τη θέληση του Θεού, όλοι οι Σύροι θα παραμείνουν δυνατοί και θα βγούμε δυνατότεροι μετά το χτύπημα», δηλώνει μια πολίτης.

Η αντίστροφη μέτρηση για μια στρατιωτική επέμβαση Συρία έχει ήδη ξεκινήσει.

«Ναι» του βρετανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για την Συρία
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας ενέκρινε ομόφωνα την ανάληψη δράσης εναντίον της Δαμασκού σε απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) της Βρετανίας που συνεδρίασε σήμερα για το θέμα της Συρίας ενέκρινε ομόφωνα την ανάληψη δράσης εναντίον της Δαμασκού σε απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

"Το NSC συμφώνησε ομόφωνα ότι η χρήση χημικών όπλων από τον (πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ) Άσαντ ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια και ο κόσμος δεν θα πρέπει να παραμείνει απαθής» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι το Συμβούλιο κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα τεθούν υπόψη των υπουργών της κυβέρνησης αύριο το πρωί, πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί για το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο απέφυγε να διευκρινίσει σε τι συνίστανται αυτές οι «προτάσεις», όμως μια κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι τα στρατιωτικά πλήγματα ήταν μία από τις επιλογές που εξέτασε το NSC.

Ανυπομονούν για την επέμβαση οι Σύροι ισλαμιστές πρόσφυγες




Με εκδηλώσεις ενθουσιασμού υποδέχτηκαν οι Σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία την πληροφορία για πιθανή στρατιωτική επέμβαση της διεθνούς κοινότητας στην Συρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους τονίζουν ξεκάθαρα οτι η επίθεση με χημικά που αποδίδεται στο καθεστώς Άσαντ δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Στον καταυλισμό του Ζαατάρι επικρατεί ανυπομονησία.

«Σκοτώνουν τον συριακό λαό για περισσότερα από δυο χρόνια και ο υπόλοιπος κόσμος απλά κάθεται και κοιτάει. Ήρθε η ώρα οι μεγάλες δυνάμεις να αναλάβουν δράση και να βάλουν ένα τέλος στη σφαγή και την καταστροφή. Πριν από τέσσερις ημέρες χρησιμοποίησαν χημικά εναντίον αμάχων. Υποστηρίζουμε τη στρατιωτική λύση, όποιος και αν είναι ο λόγος», υποστηρίζει ένας Σύρος πρόσφυγας.

Στο Ζαατάρι στα σύνορα Συρίας - Ιορδανίας στεγάζεται το δεύτερο μεγαλύτερο στρατόπεδο προσφύγων στον κόσμο.

Φιλοξενεί περισσότερους από 112.000 ανθρώπους.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment