Tuesday, November 27, 2012

Σχόλιο για τη Γάζα στο BBC (video)


Σχόλιο για τη Γάζα στο BBC (video)

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από την πολιτική εκπομπή Question Time του BBC One, την οποία παρουσιάζει ο David Dimbleby. Η εκπομπή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Η.Β. (με μ.ο. 3 εκ. θεατές) και ξεκίνησε από το 1979. Συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα πολιτικά κόμματα ενώ ενεργή είναι και η συμμετοχή του κοινού.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή της 22ας Νοεμβρίου 2012, το θέμα ήταν οι πρόσφατοι, πολύνεκροι βομβαρδισμοί της Γάζας από το Ισραήλ και στο συγκεκριμένο απόσπασμα περιέχεται το σχόλιο-απάντηση επί του θέματος, του Owen Jones, ο οποίος είναι Βρετανός αρθρογράφος στην εφημερίδα Independent και συγγραφέας.

Ο κος Jones δεν έμεινε "απλά" στον απολογισμό των νεκρών με στατιστικές, αλλά αναφέρθηκε στο ποιος παραβίασε την εκεχειρία μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ αρχικά, εστίασε στο ποιος προκαλεί με πράξεις αλλά και με δημόσιες δηλώσεις, που κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή υπέρ της ειρήνης στην περιοχή και κατέληξε σε προτάσεις-απαραίτητες κινήσεις για να μπορέσει να επιτευχθεί η ειρήνη στην περιοχή. Μια ειρήνη για όλους και με διάρκεια.

Και χρειάστηκε λιγότερο από τρία λεπτά…



[Μετάφραση] [Υποτιτλισμός]
by maskarat, koula and friends…

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment